levensduur accu laptop

Laptops maken gebruik van de zogeheten Lithium-ion (Li-ion) of NiMH accu's om van stroom te worden voorzien. De Lithium-ion accu's zijn erg krachtig, nadeel van deze laptop accu's is dat ze continu capaciteit verliezen, zelfs wanneer je de laptop niet aan hebt staan en dus niet gebruikt. De NiMH accu's verliezen geen capaciteit in de lengte van jaren, maar in het aantal keren dat deze opgeladen worden (+/- 500 keer). Terug naar de Li-ion: De terugval van capaciteit en dus de levensduur begint al af te nemen na het fabriceren van de Accu. over het algemeen gaat de accu vervolgens 3 tot 5 jaar mee. De eerste jaren (over het algemeen 2 jaar) is er nog geen sprake van merkbaar verlies van capaciteit. Opmerkelijk is dat het goed is om de Li-ion accu tussentijds en vaker op te laden, dit verlengt de levensduur van de laptop batterij.

Levensduur laptop batterij verlengen?

Natuurlijk zijn er manieren om de levensduur van uw laptop batterij te verlengen. De verschillende manieren en tips staan op de volgende pagina beschreven: Levensduur laptop verlengen. Is uw laptop accu kapot? Bekijk dan vrijblijvend ons assortiment laptop accu's.

Nieuwe laptop accu kopen?

Laptopconnection heeft accu's van het merk BTI voor bijna iedere laptop, en zijn van Amerikaanse kwaliteit. De kwaliteit van deze accu's zijn minstens gelijk aan de originele en hebben btere specificaties. De configurator van BTI kiest voor u de juiste accu voor uw laptop. Om naar de configurator te gaan, klik hier.


Share